Zupa krem z pieczarek z orzechami włoskimi i listkami bazylii

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odsącz i drobno posiekaj.
  2. 2Pieczarki umyj, obierz i drobno pokrój.
  3. 3Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na oliwie z oliwek razem z pieczarkami.
  4. 4Ziemniaki oraz marchewkę umyj, obierz i drobno pokrój.
  5. 5Do cebuli i pieczarek dodaj wywar warzywny oraz pokrojone ziemniaki i marchewkę.
  6. 6Całość gotuj do miękkości, a następnie dodaj mleko, jogurt i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  7. 7Zupę dopraw solą oraz pieprzem, podawaj z posiekanymi orzechami włoskimi i listkami bazylii.
~59 kcal ~328 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.4 g
Tłuszcze: 2.1 g
Węglowodany: 7.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.6 g
Tłuszcze: 11.9 g
Węglowodany: 41.0 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 120 g(2 x garść)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Ziemniaki (średnio) gotowane 170 g(2 x sztuka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 120 g(0.5 x szklanka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Orzechy włoskie 15 g(0.5 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane