Zupa krem z pomidorów z grzankami i natką pietruszki

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę obierz i drobno pokrój, następnie podduś na oliwie z oliwek.
  2. 2Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w plasterki i dodaj do cebuli.
  3. 3Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój i przełóż do pozostałych warzyw.
  4. 4Do warzyw dolej wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
  5. 5Zupę zmiksuj w blenderze.
  6. 6Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni do zrumienienia.
  7. 7Zupę podawaj z grzankami oraz posiekaną natką pietruszki.
~31 kcal ~212 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.3 g
Tłuszcze: 0.9 g
Węglowodany: 4.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 8.8 g
Tłuszcze: 5.9 g
Węglowodany: 30.3 g

SKŁADNIKI

Pomidor 510 g(3 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 40 g(0.5 x sztuka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane