Zupa krem z pomidorów z grzankami i natką pietruszki
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę obierz i drobno pokrój, następnie podduś na oliwie z oliwek.
- 2Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w plasterki i dodaj do cebuli.
- 3Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój i przełóż do pozostałych warzyw.
- 4Do warzyw dolej wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
- 5Zupę zmiksuj w blenderze.
- 6Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni do zrumienienia.
- 7Zupę podawaj z grzankami oraz posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~31 kcal
~212 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.3 g |
Tłuszcze: | 0.9 g |
Węglowodany: | 4.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 8.8 g |
Tłuszcze: | 5.9 g |
Węglowodany: | 30.3 g |
SKŁADNIKI
Pomidor | 510 g(3 x sztuka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Pietruszka korzeń | 40 g(0.5 x sztuka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Pietruszka liście | 6 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE