Zupa krem z pomidorów z mozzarellą i listkami bazylii
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę obierz i drobno pokrój, następnie podduś na oliwie z oliwek.
- 2Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w plasterki i dodaj do cebuli.
- 3Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój i przełóż do pozostałych warzyw.
- 4Do warzyw dolej wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
- 5Zupę zmiksuj w blenderze, dodaj kulki mozzarelli, całość udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~33 kcal
~265 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.0 g |
Tłuszcze: | 1.4 g |
Węglowodany: | 3.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 16.3 g |
Tłuszcze: | 11.0 g |
Węglowodany: | 24.8 g |
SKŁADNIKI
Pomidor | 510 g(3 x sztuka) |
Cebula | 100 g(1 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Pietruszka korzeń | 80 g(1 x sztuka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Oregano suszone liście | 4 g(1 x łyżeczka) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pietruszka liście | 12 g(1 x łyżka) |
Ser mozzarella | 30 g(1 x porcja) |
KOMENTARZE