Zupa krem z pomidorów z mozzarellą i listkami bazylii

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę obierz i drobno pokrój, następnie podduś na oliwie z oliwek.
  2. 2Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w plasterki i dodaj do cebuli.
  3. 3Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój i przełóż do pozostałych warzyw.
  4. 4Do warzyw dolej wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
  5. 5Zupę zmiksuj w blenderze, dodaj kulki mozzarelli, całość udekoruj posiekaną natką pietruszki.
~33 kcal ~265 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.0 g
Tłuszcze: 1.4 g
Węglowodany: 3.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.3 g
Tłuszcze: 11.0 g
Węglowodany: 24.8 g

SKŁADNIKI

Pomidor 510 g(3 x sztuka)
Cebula 100 g(1 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Oregano suszone liście 4 g(1 x łyżeczka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane