Zupa krem z zielonego groszku

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
  2. 2Marchewkę obierz, pokrój w plastry i przełóż do cebuli.
  3. 3Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz mrożony groszek, gotuj do miękkości.
  4. 4Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku przyprawami.
~53 kcal ~128 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.8 g
Tłuszcze: 1.9 g
Węglowodany: 5.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.9 g
Tłuszcze: 4.6 g
Węglowodany: 14.5 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Groszek zielony 140 g(1 x szklanka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane