Zupa krem z zielonego groszku
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
- 2Marchewkę obierz, pokrój w plastry i przełóż do cebuli.
- 3Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz mrożony groszek, gotuj do miękkości.
- 4Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku przyprawami.
Wartości odżywcze w:
~53 kcal
~128 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.8 g |
Tłuszcze: | 1.9 g |
Węglowodany: | 5.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.9 g |
Tłuszcze: | 4.6 g |
Węglowodany: | 14.5 g |
SKŁADNIKI
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Groszek zielony | 140 g(1 x szklanka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
KOMENTARZE