Zupa krem z zielonego groszku, jogurtem i płatkami migdałów
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
- 2Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz mrożony groszek, gotuj do miękkości.
- 3Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku przyprawami.
- 4Zupę podawaj z kleksem jogurtu i płatkami migdałów.
Wartości odżywcze w:
~77 kcal
~177 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 3.9 g |
| Tłuszcze: | 3.9 g |
| Węglowodany: | 6.4 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 9.1 g |
| Tłuszcze: | 8.9 g |
| Węglowodany: | 14.9 g |
SKŁADNIKI
| Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
| Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
| Groszek zielony | 140 g(1 x szklanka) |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Migdały | 7.5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE