Zupa krem z zielonego groszku, jogurtem i płatkami migdałów

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
  2. 2Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz mrożony groszek, gotuj do miękkości.
  3. 3Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku przyprawami.
  4. 4Zupę podawaj z kleksem jogurtu i płatkami migdałów.
~77 kcal ~177 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.9 g
Tłuszcze: 3.9 g
Węglowodany: 6.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.1 g
Tłuszcze: 8.9 g
Węglowodany: 14.9 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Groszek zielony 140 g(1 x szklanka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane