Zupa krem z zielonego groszku z grzankami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
- 2Marchewkę obierz, pokrój w plastry i przełóż do cebuli.
- 3Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz mrożony groszek, gotuj do miękkości.
- 4Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni.
- 5Zupę zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku przyprawami.
- 6Podawaj z grzankami.
Wartości odżywcze w:
~71 kcal
~194 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.4 g |
Tłuszcze: | 1.9 g |
Węglowodany: | 9.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 9.3 g |
Tłuszcze: | 5.1 g |
Węglowodany: | 27.2 g |
SKŁADNIKI
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Groszek zielony | 140 g(1 x szklanka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE