Zupa krem z zielonego groszku z listkami mięty

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
  2. 2Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz mrożony groszek, gotuj do miękkości.
  3. 3Do zupy dodaj jogurt naturalny, całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku przyprawami.
  4. 4Podawaj z listkami świeżej mięty.
~62 kcal ~162 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.5 g
Tłuszcze: 2.1 g
Węglowodany: 6.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.2 g
Tłuszcze: 5.7 g
Węglowodany: 18.1 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Groszek zielony 140 g(1 x szklanka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Mięta 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane