Zupa krem z zielonego groszku z listkami mięty
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
- 2Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz mrożony groszek, gotuj do miękkości.
- 3Do zupy dodaj jogurt naturalny, całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku przyprawami.
- 4Podawaj z listkami świeżej mięty.
Wartości odżywcze w:
~62 kcal
~162 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 3.5 g |
| Tłuszcze: | 2.1 g |
| Węglowodany: | 6.9 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 9.2 g |
| Tłuszcze: | 5.7 g |
| Węglowodany: | 18.1 g |
SKŁADNIKI
| Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
| Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
| Groszek zielony | 140 g(1 x szklanka) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 50 g(2 x łyżka) |
| Mięta | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE