Zupa krem z zielonego groszku z pestkami dyni i ziołowymi grzankami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę drobno pokrój i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
  2. 2Marchewkę obierz, pokrój w plastry i przełóż do cebuli.
  3. 3Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz mrożony groszek, gotuj do miękkości.
  4. 4Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni z dodatkiem ziół prowansalskich i posiekanego ząbka czosnku.
  5. 5Do zupy dodaj jogurt, całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku przyprawami.
  6. 6Podawaj z grzankami i pestkami dyni.
~75 kcal ~251 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.8 g
Tłuszcze: 2.3 g
Węglowodany: 9.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.7 g
Tłuszcze: 7.8 g
Węglowodany: 32.0 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 10 g(2 x ząbek)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Groszek zielony 140 g(1 x szklanka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Dynia pestki 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane