Zupa krem ze szpinaku i awokado z grzankami i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plasterki, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Liście szpinaku dokładnie umyj, awokado obierz ze skórki i pokrój w plastry.
  4. 4Warzywa zalej bulionem lub wodą, następnie dodaj do wywaru liście szpinaku oraz plastry awokado.
  5. 5Warzywa gotuj do miękkości, a następnie całość zblenduj razem z mlekiem i jogurtem.
  6. 6Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni aż do zrumienienia.
  7. 7Zupę podawaj z przygotowanymi grzankami i listkami bazylii.
~85 kcal ~256 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.3 g
Tłuszcze: 4.5 g
Węglowodany: 7.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.0 g
Tłuszcze: 13.5 g
Węglowodany: 23.5 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 20 g(2 x łyżka)
Awokado 70 g(0.5 x sztuka)
Szpinak (świeży) 100 g(2 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane