Zupa krem ze szpinaku z mlekiem kokosowym i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plasterki, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
  4. 4Warzywa zalej bulionem lub wodą, następnie dodaj do wywaru pokrojone ziemniaki oraz liście szpinaku.
  5. 5Całość gotuj do miękkości, a następnie zblenduj razem z mlekiem kokosowym.
  6. 6Zupę podawaj z odrobiną kolendry i listkami bazylii.
~73 kcal ~266 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.4 g
Tłuszcze: 2.7 g
Węglowodany: 9.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.0 g
Tłuszcze: 9.9 g
Węglowodany: 34.8 g

SKŁADNIKI

Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Kolendra 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Mleko kokosowe 20 g(2 x łyżka)
Ziemniaki (średnio) gotowane 170 g(2 x sztuka)
Szpinak (świeży) 100 g(2 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

nada się do tego mrożony szpinak ?

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi