Zupa z ciecierzycy z pomidorami i ziołowymi grzankami

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ciecierzycę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Czosnek obierz, pokrój i podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Pomidory sparz wrzątkiem, obierz, pokrój na kawałki i dodaj do czosnku razem z tymiankiem.
  4. 4Do pomidorów dodaj bulion warzywny, całość gotuj do miękkości, a następnie dodaj ugotowaną ciecierzycę.
  5. 5Całość miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  6. 6Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni z dodatkiem ziół prowansalskich.
  7. 7Zupę podawaj z jogurtem naturalnym i grzankami.
~96 kcal ~506 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.0 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 13.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 26.8 g
Tłuszcze: 11.8 g
Węglowodany: 72.0 g

SKŁADNIKI

Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Pomidor 340 g(2 x sztuka)
ciecierzyca nasiona suche 90 g(0.5 x szklanka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Tymianek 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane