Zupa z dyni z soczewicą i natką pietruszki

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Dynię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (opcjonalnie możesz użyć gotowego puree)
  2. 2Marchew oraz cebulę umyj, obierz i pokrój, podduś na oliwie z oliwek razem z kawałkami dyni.
  3. 3Następnie dodaj wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
  4. 4Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. 5Do zupy dodaj ugotowaną soczewicę, dopraw curry, solą oraz pieprzem, całość posyp posiekaną natką pietruszki.
~73 kcal ~271 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.3 g
Tłuszcze: 1.8 g
Węglowodany: 9.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.9 g
Tłuszcze: 6.8 g
Węglowodany: 35.9 g

SKŁADNIKI

Dynia 210 g(1 x szklanka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Soczewica czerwona nasiona suche 48 g(4 x łyżka)
Curry 5 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)
Dynia 210 g(1 x szklanka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Soczewica czerwona nasiona suche 48 g(4 x łyżka)
Curry 5 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane