Zupa z soczewicą, pieczarkami i natką pietruszki

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Soczewicę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Marchew oraz pietruszkę umyj, obierz i pokrój w plasterki.
  3. 3Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  4. 4Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plastry, razem z cebulą i pieczarkami podduś na oliwie z oliwek.
  5. 5Warzywa zalej bulionem warzywnym, dodaj ugotowaną soczewicę i całość dopraw kurkumą, chili, suszoną papryką, solą oraz pieprzem.
  6. 6Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
~90 kcal ~271 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.6 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 11.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 17.1 g
Tłuszcze: 6.8 g
Węglowodany: 34.8 g

SKŁADNIKI

Soczewica czerwona nasiona suche 48 g(4 x łyżka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Kurkuma 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Chili 1 g
Papryka czerwona w proszku 1 g
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane