Zupa z soczewicy z czerwoną papryką i natką pietruszki

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Soczewicę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Marchew i cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
  3. 3Paprykę umyj i pokrój na plasterki.
  4. 4Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plastry, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
  5. 5Pomidory sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę i razem z papryką dodaj do cebuli i czosnku.
  6. 6Warzywa zalej wodą lub bulionem warzywnym, dodaj ugotowaną soczewicę, dopraw przyprawami do smaku.
  7. 7Całość udekoruj natką pietruszki.
~90 kcal ~417 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.8 g
Tłuszcze: 1.7 g
Węglowodany: 12.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 27.3 g
Tłuszcze: 8.1 g
Węglowodany: 57.6 g

SKŁADNIKI

Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Papryka czerwona w proszku 1 g
Curry 1 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Soczewica czerwona nasiona suche 90 g(0.5 x szklanka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane