Zupa z soczewicy z mozzarellą i bazylią

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Soczewicę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Marchew umyj, obierz i pokrój na plasterki.
  3. 3Cebulę umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  4. 4Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plastry, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
  5. 5Pomidory sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli i czosnku.
  6. 6Warzywa zalej wodą lub bulionem warzywnym, dodaj ugotowaną soczewicę, całość dopraw przyprawami.
  7. 7Zupę podawaj z kulkami mozzarelli oraz świeżymi listkami bazylii.
~108 kcal ~427 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.5 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 13.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 29.6 g
Tłuszcze: 9.9 g
Węglowodany: 53.7 g

SKŁADNIKI

Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Ser mozzarella 15 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Papryka czerwona w proszku 1 g
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Soczewica czerwona nasiona suche 90 g(0.5 x szklanka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane